Hvad koster et pillefyr?

Tak fordi du læser med her hos Træpillegrossisten om pillefyr. Vi er eksperter udi dejlige varme danske hjem, og vi kan hjælpe dig på rette vej, hvis du leder efter alternative varmekilder til oliefyr og fjernvarme.

Et af de mest hyppige spørgsmål vi får stillet af folk, som overvejer alternative varmekilder, er hvor meget sådan et pillefyr koster. Det er et rigtigt godt spørgsmål, som er vanskeligt at svare enkelt på – men vi forsøger alligevel.

Styr pillefyr via din smartphone

Et træpillefyr fås i mange forskellige udgaver og versioner. Der findes mange fabrikanter på markedet, som hver især producerer træpillefyr i forskellige kvaliteter. Det første du derfor skal spørge dig selv om er, hvad du forventer af pillefyret, og om du er parat til at fylde træpiller på fyret cirka en gang om ugen? Hvis du allerede her finder det besværligt, bør du overveje et kombifyr – også kaldet et stokerfyr – som både anvender træpiller og ”almindeligt brænde”.

Pillefyr fås som sagt i mange forskellige udgaver, og vi ønsker ikke at gå i alt for mange detaljer her. Lad os dog konstatere, at der er sket mange spændende ting på området de senere år. Du kan så at sige styre dit pillefyr via internettet, hvor du logger ind på din egen konto og foretager valgene der. Du kan naturligvis også regulere pillefyret via smartphone.

Spar op til 70 procent

Eksperter anslår at du kan spare op til 60 procent ved at anvende et pillefyr i forhold til oliefyr. Hvis du bruger el til opvarmning af huset, kan du spare op til 70 procent. Derfor skal der ikke mange beregninger til at konkludere, at du henter investeringen hjem på relativt kort tid.

Det kommer naturligvis an på hvilket pillefyr du investerer i. Træpillegrossisten anbefaler at du køber kvalitet, hvilket vil sige kedler med A-mærkede pumper. Det er din garanti for at du får ”value for money”. Tænk desuden over hvor stort dit behov er. Du behøver bestemt ikke at købe at alt for stort pillefyr, hvis du bor i et mindre parcelhus.

Undersøg om du kan få tilskud

Hvis du læser med her for at få et bud på en konkret pris, skal du påregne en udgift på mellem 40.000 – 80.000 kroner. For disse penge får du pillefyret samt installation af det. Hvis du påtænker at erstatte dit oliefyr med et pillefyr, er der også penge at hente i et energisparetilskud. Kontakt dit lokale forsyningsselskab for at høre mere herom.

Spørgsmålet ”Hvad koster et pillefyr” er altså ganske svært at svare meget enkelt på. Vi anbefaler at du tager en snak med en godkendt VVS installatør. Her får du gode råd med hensyn til pillefyrets størrelse, funktionalitet og pris.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.